iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Луната опасно близо до нас тази събота

Луната идва невиждано близко до нас на 19 март. Тази събота спътникът ще направи най-голямото си приближаване към Земята от 18 години насам.


Някои учени вече обвиниха скъсяването на разстоянието за катаклизмите и земетресенията. Други предричат още по-страшни преиз следващите няколко дни. Опасенията са за гигантски цунами и рязко разиграване на термометъра.


При предишните подобни сближавания също са ставали природни аномалии. През 2004-та година станаха катастрофалните земетресения в Югоизточна Азия, които предизвикаха цунами и взеха хиляди жертви. Следващата година, точно в апогея на сближаването, пък бе най-топлата за последните 100 години, а само в Съединените щати бяха подобрени над 200 температурни рекорда, а страната потъна в незапомнени пожари.


Психиатрите пък ни съветват да избягваме каквито и да е контакти с непознати и съмнителни типове тези дни. Всеизвестно е влиянието на Луната върху поведението на шизофрениците, психично болните и криминалните типове.


Освен причина за засилени човешки страхове, приближаването на Луната може да донесе и естетическа наслада на хората в незасегнатите от бедствията региони. При ясно време се очаква Луната да бъде огромна, изключително ярка и красива.


Засега сблъсък не е възможен, върдят учените. Напротив, всяка година Луната се отдалечава от нашата планета и увеличава скоростта си. По скоро бихме останали без Луната, отколкото да се сблъскаме с нея. Никой не знае. /"Разкрития"/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.