iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мелатонинът ни помага за добър сън

Мелатонинът ни помага за добър сън 06_1466656749

Човешкият живот се подчинява на определен биологичен ритъм, в чиято сложната система на регулиране много важна роля играе мелатонинът, като мелатонинът(Н-Ацетил-5-Метокситриптамин) е естествен хормон, произвеждан от епфизата, която е разположена в основата на мозъка.

Спомага за синхронизиране на биоритмите в човешкия организъм. Биоритмите се нарушават , когато организма е под въздействие на стрес , при пресичане на часовите зони при пътуване- т.нар. самолетна болест (jet lag) и при работа на смени.Самолетната болест всъщност е нарушение на вътрешния биологичен часовник при продължителни, най-често презокеански полети. При нея на първо място се нарушава ритъмът на съня, а това води след себе си и до други физиологични разтройства в организма. Прилагането на Мелатонин в комбинация с витамин В6 скъсява времето на заспиване и удължава общото време на съня. Така вътрешния ни биологичен часовник успява да се “настрои” правилно .До голям процент се намалява чувството за умора, дезориентация и колебания в настроението.

Произвеждането на хормона Мелатонин е максимално в ранно детство, забавя се след 20-та година , започва да намалява след 45-тата година и почти напълно изчезва с напредване на възрастта.

Мелатонинът намалява свободните радикали по-добре от други антиоксиданти. Има двойно по-голямо действие в сравнение с витамин Е и пет пъти по-голямо от глутатиона. Тъй като мелатонина е разтворим във вода и в мазнини, може да действа срещу свободните радикали във всякаква среда.

Мелатонинът е открит през 1950г, а за първи път продукти съдържащи го се появяват в Щатите през 1994г. Заради благотворния си ефект върху съня е използван най-често от хора с нарушения в биоритъма в следствие на стрес, преминаване на часови зони и работа на смени.

Мелатонинът е и един от най-мощните антиоксиданти, които действат както на ниво клетъчна мембрана, така и вътре в самата клетка.

МЕЛАТОНИН PLUS оказва значителна помощ при стресови ситуации,при които нощният сън е трудно осъществим. Подпомага регулирането на биоритмите и освен това притежава мощно антиоксидантно действие.

Предимства на хранителната добавка Мелатонин Plus:

- Улеснява заспиването и подобрява качеството на съня!

- Гарантира спокоен и продължителен сън и синхронизира биоритмите!

- Оказва значителна помощ при стресови ситуации, при които нощният сън е трудно осъществим!

- Притежава мощно антиоксидантно действие!

- Укрепва имунната система!

- Спомага за регенерацията на тъканите и клетките през нощта!

- Дезактивира свободните радикали , които са голяма заплаха за организма!

- Подпомага значително регулирането на биоритмите и избягването на смущения дължащи се на часовата разлика при пътувания със самолет!

- Добавеният Витамин B6 , подпомага по естествен път мелатонина и неговото усвояване!

- Меките желатинови капсули се резорбират и приемат по-добре от таблетките!

Ако вечер заспивате трудно, спите неспокойно и страдате от смъщения в съня , а сутрин ставате уморени, значи не Ви достига мелатонин!

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.