iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Месец на фотографията" започва на 3 юни

"Месец на фотографията" започва на 3 юни 06_1401778565

60 изложби и събития в цялата страна ще бъдат представени на петото юбилейно издание на "Месец на фотографията". Той ще започне на 3 юни в галерия "Индустриална 11" в Перник, като ще бъде открита група от изложби и ще бъде връчена статуетката "Академика".

Програмата ще протече в градовете София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Гоце Делчев, Пловдив, Пазарджик, Павликени, Бургас, Смолян, Севлиево и селата Бистрица и Безден.

Изложбата SELFIEka – кураторски проект на Надежда Павлова, обединява спонтанните автопортрети на 65 автори на възраст от 3 до 69 години с различни професии и националност. Селекцията коментира начина, по който масовите автопортрети, известни като „селфи”, объркват критериите за добра фотография.

„В тази страна фотографите са излишни, защото всеки се снима сам, с леко нацупени устни, в полуанфас или втренчен в огледало изпълнено от героичното му мъжество.

Целта на изложбата е да премине отвъд техническите качества на предоставените фотографии и да постави акцент върху селфи автопортрета като канал за социална комуникация”, коментира Надежда Павлова. Изложбата SELFIEka може да бъде посетена от 6 до 18 юни в Експо Баня София.

Ще видим още унгарския фотограф Янош Ейферт в изложбата Ars Poetica от 4 юни до 30 август в Унгарския културен институт. Ще бъде представена и поредицата „Впечатления от Куба” от 1963 г. на известния български фотограф и архитект Николай Попов от 16 до 30 юни в Съюза на архитектите в България.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.