iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор (Перник) с двойник в Чикаго

„Миньор” в Чикаго

Любители на футболната игра са съдали Аматьорски футболен клуб „Миньор” в Чикаго. Явно заради големия интерес и много перничани там клубът има А и Б отбор.

Екипите на чикагския Миньор са жълто черни – досущ като тези на пернишките „чукове”.

 Клубът е създаден но 30 октомври миналата година. Една от целите, които си поставя, е  съпричастност и  подкрепа към патрона  на клуба - професионален футболен клуб Миньор Перник.  

 От страницата на клуба във Фейсбук се разбира, че младите мъже в Чикаго са се събрали във футболния клуб, за да утвърждават здравето си чрез футболни занимания, да  подържат високо емоционалното състояние на участниците и да развиват знания, умения и навици във футболната игра.

Те обещават fair play чрез спазване на принципите на честната игра - уважение към: себе си, съотборниците, противниците, съдиите и запалянковците.

Отборите на  АФК „Миньор (Чикаго) играят  срещи в местната  аматьорлига и вече имат своите успехи. В началото на март т. г. „А” формацията е станала шампион и получила купата. В момента се играят приятелски срещи с други аматьорски клубове с имена като „Ботев” и „България”. Новият шампионат ще започне в начлото на месец май.

Сред голмайсторите на „Миньор” Чикаго са К. Сираков, А. Сираков, А. Баков, Гунчев, Дяков. За Б-отбора Минев, Димов и др.

Снимки от мачовете на „Миньор” Чикаго може да се видят на страницата на клуба във Фейсбук, където има близо 400 почитатели.  

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.