iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Модерен „зелен” блок иска да направи кметът на Радомир

Модерен „зелен” блок иска да направи кметът на Радомир 07_1404368604

Модерен „зелен” блок иска да направи кметът на Радомир Пламен Алексиев. Идеята е той да бъде газифициран, топлоизолиран, с когенерация, с модерен покрив и с възможност за зареждане на електромобили. Произведената енергия от тях се съхранява и отива в специални акумулаторни батерии. Това правят в Германия, обяви мечтата си управникът.

Вместо това Община Радомир има 11 блока общинска собственост, които са в много лошо състояние. „Колкото и да са на брой нуждаещите се граждани, трябва да спрем да им даваме безобразни жилища, които после те доунищожават. Апартаментите трябва да бъдат ремонтирани и наемателите да ги получават в перфектен вид, за да се изисква от тях да ги пазят и стопанисват, а не да ги съсипват и разграбват”, твърди Алексиев. Но дори и тук намеренията му са препънати. Причината: нито един блок не е на 100% общински. Заради това не може да се постигне единогласие и кметът не може да реализира идеята си и да направи показно как трябва да изглежда един модерен блок в 21 век.

Блокове, които са най-належащи за ремонт, имат проблем именно със собствеността, тъй като там има и фирмени апартаменти, и такива с частни притежатели. Различната собственост не дава възможност за отремонтиране дори на общите части на блоковете, недоволства радомирският управник.

Друг проблем е незаконното предоставяне за ползване на общински жилища. 12 наематели вече са извадени от общински апартаменти, тъй като са ги дали нелегитимно за обитаване на трети лица. Чести са случаите в тях да живеят наследници на хората, на които се води апартаментът или пък на роднини. Парадоксални били пък казусите, при които апартамент е даден на майка с дете, но при внезапна проверка се оказва, че вътре смело си живуркат 10-11 човека.

Наемателите на общинските жилища в Радомир са 280.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.