iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Момиченце на 9 години прави къщички за бездомници

Момиченце на 9 години прави къщички за бездомници 06_1435210742

Хейли Форд е на 9 години, но заниманията й далеч не са обикновени или пък присъщи за едно дете. Момиченцето е посветило цялото си свободно време на направата на малки къщички, които да приютяват бездомни хора, като за целта тя дори се е научила да работи с винтоверт и бургия.

Хейли, която живее със семейството си в американския град Бремертън, се запалила да помага на хората без покрив над главата си, когато била 5-годишна и майка й купила на бездомник сандвич. Жестът й направил огромно впечатление и тя решила, че трябва да помага на хората на улицата да се нахранят. Затова първата й идея била да си направи собствена градина, в която да отглежда плодове и зеленчуци и да ги раздава на хората в неравностойно положение. Майка й мислела, че алтруистичният й мерак ще мине за седмица, но се излъгала. И до днес Хейли продължава да произвежда свежи храни, като за миналата година момиченцето произвело и дарило 60 кг продукти.

Наскоро обаче на хлапето хрумнала нова идея и тя „разширила“ дейността си със строителство на мобилни заслони, в които бездомниците да спят. За целта с помощта на майка си успяла да набере 3000 долара. Като разбрали за инициативата й, от местен магазин за материали й направили 50% отстъпка. След това Хейли запретнала ръкави и с помощта на родителите си и дядо си, който е строител, започнала да се учи и да строи къщички. Тя вече дори спокойно използва електрически инструменти като винтоверт.

Заслоните си имат врата, оборудвани са със соларен панел и са изолирани с рециклирани дънки. Момиченцето вече прави по-голямата част от къщата сама, като е на път да направи първата си изцяло нейна къщичка.

Хейли планира да продължи с всички сили строителството на заслони, като иска да ги разположи на различни места в града. Освен това тя си е поставила за цел до края на годината да отгледа и дари 115 кг плодове и зеленчуци, 1000 тоалетни принадлежности, 500 пакета дамски превръзки и 100 палта.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.