iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Морето може и да е вредно за женската красота

Морето може и да е вредно за женската красота 07_1435929444

В жегите всички мечтаят за прохладата на морския бриз. Морето обаче може да е колкото полезно, толкова и вредно за женската красота.

Сред почти задължителните „подаръци“, които тялото получава след няколко дни под палещите лъчи на слънцето, са пигментните петна, сухата и фатално оплетена коса и напуканата кожа на петите.

По крачетата ще ги познаете

Навремето, казват, булка за женене се избирала по петите: напукани ли са – девойката е работлива, по цял ден стои права и върши работа в къщата; ако са гладки и розови – момата не е къщовница и от нея нищо добро не може да се чака.

За щастие вече младите се взимат по любов, а напуканите пети по-скоро са знак с обратен показател.

След ваканцията на плажа обаче често крачетата са най-пострадали. Солта и горещият пясък буквално съсипват кожата на стъпалата. Според специалисти напуканите пети след морето са и ясен сигнал, че в тялото има недостиг на витамини. За да се подхранят, лекарите съветват всеки ден участъкът да се маже с богат на естествени масла крем.

Ходенето на бос крак по горещия пясък също е пагубно за кожата. Затова винаги трябва да се носят джапанки.

Пазете косата

Косата след почивка на морето обикновено е суха, заплетена и е загубила блясъка и еластичността си. Причината за това е слънцето в комбинация със солената вода. Гривата обаче може да се предпази с природни продукти.

Най-доброто за косата през лятото е кокосовото масло. То действа като силен биолосион против UV лъчи. Освен това прави гривата бляскава, а косъма по-еластичен. С две думи – има способността да задържа влагата в косата и след края на почивката тя може да бъде в идеален вид.

Кокосово масло се продава в малки разфасовки в повечето аптеки, а цената му не е никак висока. За да предпазите гривата, трябва да нанесете по дължината й няколко капки от продукта. Най-добре е да ги втриете с длани на малки порции, след което косата да се върже на небрежен кок или на плитка.

Пигментация

Оказва се, че солта във водата буквално има способността да изсмуква влагата от кожата и косата. В комбинация с вредните ултравиолетови лъчи ефектът понякога е много неприятен. Пигментните петна пък се появяват даже и да се използва добър слънцезащитен лосион.

Първоначално те не се виждат на повърхността на кожата и могат да бъдат „открити“ само чрез специален скенер, който показва каква е пигментацията на кожата в дълбочина. Ако обаче тя е предразположена към появата на кафеникавите петънца, спасение почти не може да се намери.

Доктор Сияна Живкова от Jewel skin clinic обаче все пак дава надежда на красавиците, които държат на перфектната визия на лицето си. Тя споделя, че „лечението“ на лицето тип петниста хиена идва директно от САЩ. Т.нар. пилинг от Маями има силата да изтрива пигментираните участъци от скулите и челото и след няколко процедури кожата става с изравнен тен.

Всъщност модата на бялата кожа на лицето идва от Флорида, обяснява доктор Живкова. Там да изглеждаш млад и с перфектен тен е истинска мания. По нея луднаха звезди като Анна Курникова, Глория Естефан, Дженифър Лопес, Мадона, Шакира, Силвестър Сталоун и Рики Мартин.

Българските красавици също вече упорито се борят с пигментните петна, които понякога се появяват даже само след един уикенд на морето. Дерматологът признава, че повечето момичета идват при нея с този проблем след лятната ваканция.

За радост с пилинга от Маями ефектът "Пипи Дългото чорапче" скоро изчезва.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.