iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мъжкият и женският пол се различават в ежедневните навици

Мъжкият и женският пол се различават в ежедневните навици 05_1462421304

Освен привидни има и скрити несъответствия между половете, като твърдението, че мъжете са от Марс, а жените от Венера, е отдавна потвърдено. Между двата пола се виждат постоянно различия в държанието, емоциите, реакциите. В ежедневието несъответствията между половете се виждат доста по-ясно.

Мъжкият и женският пол се различават в ежедневните навици

Жените и мъжете си свалят дрехите по различен начин. Мъжете слагат ръцете си зад раменете и дърпат блузата нагоре, докато жените си скръстват ръцете пред тялото. Половете се прозяват различно - жените слагат цялата си ръка пред устата, а мъжете сгъват юмрук. В стойката на мъжете и жените също има голяма разлика. Женският пол сяда с кръстосани крака настрани или напред, а мъжете с единия крак настрани и коляното напред.

Господата никога не бъркат ляво и дясно, защото активната част от мозъка им е или дясната или лявата - никога и двете. Но ако попиташ някоя жена коя е лявата й ръка, тя ще се зачуди. Мъжете обикновено са способни да се справят само с една задача в даден момент, докато много хора вярват, че жените действат повече неща едновременно.

Приоритетите им са коренно различни

Когато една жена има проблем , тя ще говори с всички наоколо, разкривайки най-големи подробности. Жените са настроени така, че колкото повече обсъждат проблема си , толкова повече им олеква. Когато мъжът има проблем, много по-вероятно е да потъне в мълчание. Господата се справят със стреса, като се отвличат от проблемите си. Като се почувства по-спокоен , той ще започне да търси решение на проблема. Съвети и предложения просто ще го подразнят. Паметта на жената е като шкаф с малки рафтове - всичко е на мястото си, докато мъжът помни само важните факти, другата ненужна информация я пропуска.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.