iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Награждават с iphone и ipod най-добрите фотографи

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Супер награди са подготвили организаторите на фотоконкурса "Област Перник - моя, красива, непозната". Победителите от призовата тройка ще си разделят айфон, айпод и дигитална камера.

Конкурсът бе обявен преди около три месеца от губернатора Иво Петров. Идеята бе повлияна от състезанието на вестник "Стандрат" "Съкровищата на България". Тогава Пернишката крепост не успя да се класира в призовата десетка след гласуване в нета, но областната управа реши да стимулира младите хора да откриват и фотографират красотите на нашия край.

17 любители фотографи изпратиха по пет свои снимки. Вчера петчленно жури от професионални фотографи, историк и журналист селектира творбите  и избра 21 фотоси. Те ще бъдат подредени в специална изложба на официалното тържество по награждаването. Определени бяха и победителите в състезанието, които ще получат наградите си на церемонията в Руския клуб на 13 октомври.

Председателят на журито Гриша Григоров сподели, че като човек, който не е от Пернишка област, е впечатлен от  добрите фотографии и интересните гледни точки на авторите и заяви, че лично би посетил тези красиви места. Той обяви, че изборът на журито не е бил лесен и че действително качествените в техническо изпълнение снимки и открояващи се с идея и композиция фотографии, са били селектирани и впоследствие оценявани.

„Бих посъветвал младите хора да бъдат инициативни, да приемат предизвикателствата, да търсят и да заснемат красивите неща около тях”, добави още той.

Етнологът Симеон Мильов високо оцени фотографиите и приветства идеята за конкурса, който дава възможност на младите хора да се разходят до различни кътчета на нашата област и да „запечатат” на лента очарованието и уникалността на тези места.

„Сигурен съм, че догодина ще има още повече участници, които обикаляйки Пернишко, ще ни покажат забележителни изгледи, милогледи, както обичам да казвам... Където и да ти стъпи крака, на където и да погледнеш и ако имаш око да го видиш – просто ще го видиш”, заяви Симеон Мильов.

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.