iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-после ще бъде ремонтиран пътят между Перник и София през Владая

Най-после ще бъде ремонтиран пътят между Перник и София през Владая 09_1504800054

Най-после ще бъде ремонтиран пътят между Перник и София през Владая. Това съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков, като отсечката свързва столицата и с аутобана „Люлин“. Участъкът между Княжево и магистралата е в ужасно състояние и живеещите в района периодично излизат на протести с искания трафикът да се облекчи, а участъкът да се преасфалтира.

Сега е заложено през есента да бъде направена пълна рехабилитация на трасето и изграждане на светофари за реверсивно движение. То ще бъде въведено в пиковите часове. По две активни ленти в посока Перник ще има вечерните часове, а в сутрешните двете активни ленти ще са в посока София. Такава ще е организацията на движението и в петък, и в неделя, обясни регионалният министър Николай Нанков.

Ремонтът на пътя Княжево – Владая – Драгичево беше заложен по програмата „Транзитни пътища ІV“, но беше дспрян с неясни мотиви още по време на първото управление на ГЕРБ 2009 г., въпреки четехниката на „Агромах“ беше на терен.

Пътната отсечка е сред обектите, към които ще бъдат насочени 100 милиона лева, които правителството отпуска за неотложни пътни ремонти.

За рехабилитацията на проблемния участък съобщи още през август областният управител Ирена Соколова, която уточни, че ще бъде подменена пътната настилка, отводнителните съоръжения, пътните знаци и ще бъдат направени нови банкети.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.