iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нова къща ще забавлява децата на Трън

Нова къща ще забавлява децата на Трън 10_1412755225

Децата на Трън вече ще могат да се забавляват в розова къща, където ще провеждат интересни занимания. След ремонт столичната фондация „Пинк” с водосвет е дала начало на начинанието.

Къщата е купено на старо бунгало, но вече е подредена и обзаведена, така че в нея деца от 5 до 18 години да учат английски и компютри, да се занимават с приложно изкуство и готварство. Ще има и специални курсове по здраве, хигиена и сексуално образование, а за най-малките се предвиждат и занимания за социализация.

„Искаме да работим с всяко дете индивидуално не за година-две, а докато то се почувства самостоятелно и уверено в развитието си”, сподели председателката на фондацията Албена Крушева. Тя изказа специални благодарности на всички дарители, помогнали в осъществяването на проекта. С финансова подкрепа и доброволци са съдействали и американски неправителствени организации с дейност у нас. В първите курсове, които започват през тази седмица, са записани 68 деца на различна възраст. Фондацията и нейни членове работят с децата от Трън от осем години. През лятото беше организирана и мащабна трънскка детска олимпиада, за която помагаха и доброволци от Далас.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.