iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Нова технология пречиства водата

Нова технология пречиства водата 03_1426066423

На пазара от няколко месеца пуснаха единствената по рода си машина за вода Hotpoint-Ariston, която съчетава три нови технологични постижения и пречиства водата.

Най-впечатляваща е уникалната UV технология "Firewall". Благодарение на нея е достатъчно да напълнете каната с вода от чешмата и лампичка с интензивна ултравиолетова светлина, монтирана на самия дозатор, започва да я облъчва в момента, в който я сипвате в чашата си. Едни от най-големите изследователски лаборатории в света вече потвърдиха, че технологията UV "Firewall" премахва 99,9999% от бактериите. При това едни от най-устойчивите като Ecoli, Pseudomonas and Salmonella.

Още две нови технологични постижения в продукта на Hotpoint-Ariston доставят идеалната за пиене течност - свежа и вкусна, досущ като изворната. Филтър с активен въглен отстранява хлора, както и други примеси. А специалното антибактериално третиране BiоCote защитава от развитието на бактерии повърхностите на каната, които са в допир с водата.

Машината може и да ви се стори малко скъпа, а и веднъж годишно трябва да се подменят UV лампата и филтъра от активен въглен. Помислете обаче колко ще спестите от купуване на бутилирана вода. Статистиката показва, че средно на месец човек консумира по 35 литра, което за четиричленно семейство надхвърля 1680 литра годишно. Да не говорим, че машина за вода решава и екологични проблеми - намалява количеството пластмасови бутилки, които се изхвърлят в следствие на консумация на вода.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

05-Декември-2015

06-Декември-2014

05-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com