iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новата енциклопедия на рекордите излиза до дни

Перник снимка: за хората и събитията

Мъж с добре трениран език изтърпява щракването на 40 миши капана върху този важен орган; жена мие 2250 чинии за 8 часа; колекционер събира 11 062 предмета на тема “Пингвини”... Това са част от постиженията в книгата “Световните рекорди на Гинес 2012”. Тя ще се появи на 15 септември и за разлика от първите издания, тръгнали от 1955 г., вместо на текста се набляга на снимковия материал.

Общообразователните факти са малко в тазгодишното издание на библията на рекордите. Детайлите за египетските пирамиди например мерят ръст с най-високата сладоледена пирамида, констатира сп. “Икономист”. Енциклопедията на екстремните постижения събира рекорди от цял свят и самата тя е ненадминат призьор. Това е най-продаваното издание с авторски права с над 120 милиона пласирани екземпляра в над 100 страни по света.

Ето и още няколко рекорда от новото издание на Гинес. Маниак на тема хигиена - руснакът Григори Флайхер - притежава 1 320 четки за зъби. Германец е рекордьор по турбо-доене на крава. За 2 минути Гюнтер Вал е издоил от вимето на кравата си 2 литра мляко. Сънародничката му Мартина Сервати пък изцедила 5,4 литра сок от грозде в рамките на 1 минута. Горящият унгарски каскадьор Роланд Халапи е бил теглен от кон цели 472,8 м. А германец е карал камиона си 64 км на заден ход. Той взел разстоянието за 5 часа и 21 минути.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.