iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Радомир кандидатства за присъждане на Етикет за добро управление на местно ниво

Община Радомир кандидатства за присъждане на Етикет за добро управление на местно ниво 06_1401779598

Община Радомир е била поканена от Министерството на регионалното развитие да участва в процедура за присъждане на Етикет за добро управление на местно ниво. Общинският съвет в града даде разрешение за участието.

Съветниците приеха Община Радомир да приеме 12-те принципа за добро демократично управление на Съвета на Европа и да се ангажира да продължи да ги прилага в дейността си. Те са прозрачност при провеждане на избори; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение;компетенции и капацитет; иновации и готовност за промяна; устойчивост и дългосрочна ориентация; разумно финансово управление; човешки права, културно разнообрази и социално сближаване и отговорност. Минипарламентът възложи на кмета на Радомир Пламен Алексиев да подготви и подаде необходимата документация за кандидатстване.

България е първата държава-членка на Съвета на Европа, която през 2010 г. получи право да присъжда на своите общини Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

Призът представлява кристален дванадесетостен, върху чиито стени са гравирани на български език 12-те принципа. С етикета се удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени изисквания за качество и предоставяне на административни услуги. Той е морална награда и символ на престиж.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.