iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обучиха служителите от областната администрация в Перник

Обучиха служителите от областната администрация в Перник 09_1409736594

Курс по обучение по програма „Административен капацитет” преминаха служителите от областната администрация в Перник. Така се е изпълнил проектът „Повишаване на административния капацитет в област Перник за интегрирано устойчиво планиране на градска среда и енергийна ефективност, професионална етика и етично регулиране”, който бе финализиран вчера.

Всички 28 служители на администрацията са преминали обучение по професионална етика и практически умения за решаване на етични конфликти. Вторият етап на обучението е обхванал само служителите от специализираната администрация. Обучителните семинари с тях са обхванали проектирането и управлението на устойчиви градски структури, методологията на оценка за устойчиво развитие на градовете, планиране на територията и разработка на стратегически документи за развитие през следващия програмен период, отчете ръководителят на проекта заместник- областният управител Галина Никодимова.

„Наученото досега е особено полезно за служителите не само с уменията да се решават етични казуси в реална работна среда, но и изграждането на концепция за устойчиво градско развитие, което тепърва ще се случва в България и администрацията трябва да е подготвена за това. Всеки момент стартираме втори проект, който ще предложи надграждащо обучение за служителите”- каза Никодимова.

Приключилото обучение е продължило 15 месеца и е на стойност 57 971 лв.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.