iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осама бен Ладен мъсти през Фейсбук

Убитият от янките Осама мъсти от отвъдното

Осама бен Ладен сее смърт от отвъдното. Не чрез бомбени атентати, а през Фейсбук. Само дни след убийството на обявения за терорист N1 в света, клипче с лъжливата му екзекуция разнася опасен вирус чрез социалната мрежа. Видеото е озаглавено„Osama Bin Laden EXECUTION!, което обаче се съсипва компютрите на принципа, на който действа и опасния “Троянски кон”. Предупреждения за опасността бе разпратена по цял свят от ФБР.

Клипчето води до външна интернет страница, където е указано да копирате специален код в адресното поле на вашия браузър и да натиснете Enter. Така сами инсталирате троянския кон на вашия компютър. Това отваря врата на външни потребители до паролите ви, банковите сметки и на практика до цялата информация, събрана в компютъра ви. После инсталиралия се вирус се препраща автоматично на всичките ви приятели и плъзва като пандемия по мрежата.

Според специалисти киберпрестъпниците разпространяват вируса със същата уловка и по електронната поща, както и чрез заразени интернет страници. Експертите очакват в най-скоро време подобна атака и чрез Туитър.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.