iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От това дали жената се грижи добре за децата зависи колксо дълго ще живее партньора й

От това дали жената се грижи добре за децата зависи колксо дълго ще живее партньора й 09_1443441169

Продължителността на живота при мъжа зависи от това как партньорката му се грижи за децата, като учени от Кеймбриджския университет установили това с изследвания върху бръмбари гробари. Те се хранят с мърша на други насекоми и животни.

Те забелязали, че лошите майки често експлоатирали добрите бащи, възлагайки върху тях цялата отговорност за детето. В резултат мъжките бръмбари умирали млади, пише "Зий Нюз", цитирана от БГНЕС.

Изследователите забелязали и друго: лошите майки израствали от ларви, за които родителите се грижели недостатъчно. Продължителността на живота на мъжките, които са избрали такива партньорки, се оказала значително по-малка в сравнение с партньорките, които били обгрижвани от родителите. Съвместните грижи водили и до по-голямо потомство.

Така някои качества, които децата придобиват от своите родители, не зависят от гените. Между другото учените от университета на американския щат Джорджия препоръчват съпрузите да си поделят грижите по децата. Според специалистите това повишава качеството и на интимния живот.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.