iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отдадоха под наем селски магазин за 6 хил. лв. на месец

Отдадоха под наем селски магазин за 6 хил. лв. на месец 09_1411715950

Почти за 6 хил. лв. на месец беше отдаден под наем селски магазин, като преди това се проведе търг. Магазинът се намира в радомирското село Долни Раковец и е с площ от около 100 кв. м.

Договорът на досегашния наемател Виолета Мицова, която е съпруга на собственик на погребална агенция в Перник, изтекъл и община Радомир обявила търг за помещението. Обектът се ползвал за магазин за хранителни стоки-кафене.

Петима са участвали в наддаването като таванът ударил 5 600 лева за месец наем. Сумата предложила досегашната наемателка Виолета Мицова. Кметът на общината Пламен Алексиев е притеснен, че наддаването е надхвърлило разумните граници и най-вероятно няма да се стигне до сключване на договор. Според местни наддаването е от инат заради Мицова, която е наддавала на търгове с участието на другите кандидати и е вдигала цените.

„Ако Мицова се откаже, ще се стигне до обявяване на повторен търг, а от това губи общината. Подобен бе случая с друго общинско помещение в същото село, където наддаването приключи на висока цена и спечелилият търга се отказа. Сега то пустее“, каза Алексиев.

Роднински вражди били в основата на злополучния търг в Долни Раковец, твърдят запознати. Това обаче било в ущърб на цялото население.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.