iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Откриха нова съдова система в човешкото тяло

Откриха нова съдова система в човешкото тяло 07_1435743492

Екип от учени в медицинския факултет на Вирджиния откри скритата дълго време за тях система от съдове, която те нарекоха "лимфни съдове на централната нервна система". Тези система изцежда лимфната течност от мозъка към близките лимфни жлези.

Откритието, което беше публикувано в списание "Nature", разтърси учените. Ръководител на екипа от учени е Антоан Лувро, който в момента работи в лабораторията на Джонатан Кипнис, директор на Центъра за мозъчна имунология към университета.

Разкритието е невроимунна версия на гледане на еднорог - не само, че тази система останала неразкрита за медицината откакто съществува, но и всичко, което сме чели, няма шанс да съществува в човешкото тяло, обясняват учените. В резултат на това невроимунолозите се бореха да разберат механизъма на мозъчния дренаж и възпаленията.

Когато всички тъкани в мозъка са възпалени, молекулите и патогените се дренират в близките лимфни клетки, където имунните клетки се активират, за да продължат битката. "До сега смятахме, че тази система в мозъка не съществува. Когато за първи път видяхме тези съдове, аз, честно, загубих разсъдъка си. Не може да има по-разтърсващо разкритие от това", казва Кипнис пред Mental Floss.

Фактът, че тези съдове се намират толкова дълбоко, обяснява защо са останали тайна за учените толкова дълго време.

Те може да бъдат открити при венозното кръвообращение на мозъка, включващ мозъчните вени и дуралните синуси, в югуларните вени, в голям кръвоносен съд.

Кипнис предупреждава, че разкритието трябва да бъде проучено задълбочено, за да се разбере цялостно. Въпреки това, той е обнадежден, защото откритието може да помогне в лечението и предотвратяването на множествена склероза, Алцхаймер и аутизъм. "Най-важните неща тепърва предстоят за откриване", подчертава той.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

11-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com