iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Овчарско куче от Плевен взе голямата награда от изложба в Перник

Овчарско куче от Плевен взе голямата награда от изложба в Перник 04_1461729915

Овчарско куче от Плевен „отнесе” голямата награда от изложбата в Перник, която се проведе на стадион Металург, като четиригодишната българска овчарка Буря, стана шампион. Собственик е Тодор Досев Димитров от клуб „Българско овчарско куче” „Кайлъка” Плевен.

Участниците в конкурса бяха поздравени от зам.председателя на Общинския съвет в Перник Петър Първанов. Той пожела успех на всички четириноги, а на стопаните им да бъдат все така грижовни.Аврам Петков, председател на Националния клуб за българско овчарско куче, председател на Българския републикански киноложки съюз и президент на Световния киноложки ловно-спортен алианс, връчи на Петър Първанов плакети за кмета на Перник, областния управител и председателя на Общинския съвет.

Плакет получи и Владислав Иванов като основен организатор и спонсор, благодарение на който стана възможно осмото издание на Международната киноложка изложба.В рамките на тази изложба се проведоха четири конкурса и състезание по класове. Конкурсите бяха: дете и куче, развъдник, развъдна група и развъдна двойка.Тази година нямаше участници от чужбина „Българско овчарско куче е порода, която датира от над 1000 години и е съхранена от нашия народ, за да бъде полезна. Ние сме асоциация към Министерството на земеделието и то ни осигурява средства за транспорт и такси за участие. Останалите разходи по участието ни в международни изложби поемаме ние”,”каза Аврам Петков. Осмото издание на Международната киноложка изложба в Перник премина наистина при много добра организация. Заради проливния дъжд се наложи малко прекъсване, след което състезанието продължи.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.