iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник: Кен обичаме те!

Кен Хенсли от „Юрая хийп” и българската рок група „Сънрайз”в Перник

Голяма група фенове със саморъчно направени транспаранти: „Кен, обичаме те!” посрещнаха днес по обяд в Перник рок идола на няколко поколения Кен Хенсли от „Юрая хийп” и българската рок група „Сънрайз”.

Почитателите на звездата  го очакваха пред  хотел „Струма”, където гостите бяха настанени за кратка почивка. Изви се опашка за автографи.  Не мина и без снимки за спомен. .Журналистите също имаха възможност да зададат въпроси на легендарния гост.

Голям букет цветя за добре дошъл Кен Хенсли получи от шефката на културата в Община Перник Илинка Никифорова. Той беше приветстван и от директора на Културно-информационния център в Перник Кирил Манов.

После Кен се оттегли в стаята си. За подкрепяне е поискал само плодове и червено вино. Докато събирал сили за купона довечера на крепостния хълм, той погледал по телевизора „Формула 1”.

Привечер музикантите направиха технически проби и кратка репетиция на сцената при крепостта.

За гостите е приготвена вечеря в Младежкия дом. Менюто е скромно – пилешка пържола, червено вино и много салати.

Концертът започва в 20.30 часа.  Неизбежно ще прозвучи и култовото парче "July morning". Към „Сънрайз” и Кен Хенсли  в Перник ще се присъединят  рокаджиите от групата „Хаос” и певицата Николета Станойкова.

Купонът ще бъде филмиран и клипове от него ще се показват  по време турнето  на музикантите под надслов „Rock on the rocks” из цяла Европа като реклама на пренишката крепост. Преди да потеглят из Европа,  те ще имат концерти в 29 български града. Музикантите ще свирят на исторически за България места, част от които са в класацията "Чудесата на България". Първият концерт беше в София на 23 юни пред паметника на съветската армия, но след като беше почистен от импровизиранат украса.

Очаквайте снимки и други подробности от гостуването на звездата Кен Хенсли от „Юрая хийп” и българската рок група „Сънрайз” в Перник по-късно.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.