iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Петимата тибетци" топят мазнините на перничани

sn. zenlawyerseattle.com

Нов метод за отслабване масово започнаха да практикуват перничани. Тибетските упражнения,познати като "Петимата тибетци" привеждат тялото и душата в баланс,а също така топят и мазнини. Едно от удобствата на този метод е, че отнема не повече от 15 минути на ден.
С тибетските упражнения поддържат тялото си дори и известните в града. Сред хората опитали вълшебните движения бил и треньорът по таекун-до и общински съветник Иво Иванов. С помощта на тази гимнастика той свалили доста килограми.
Тибетските упражнения са пет и са система от движения, които са основани върху йога философията. Европейците откриват тези упражнения в началото на XX век, като първи е британец, който живее в манастир в Хималаите. Смята се, че системата действа срещу стареене.
„Всяко движение се повтаря по 21 пъти, тъй като тибетците смятат това число за перфектно и мистично. Най-добре е да започнете с по 3 повторения и постепенно да увеличавате бройката им. Цялата система може да се направи за не повече от 15 минутки. Когато я правите не бива да се изморявате твърде много и да се натоварвате дотолкова, че да се задъхате”, обясняват провалите вече източната гимнастика.
УПРАЖНЕНИЯ:
Упражнение 1
Застанете прави и разтворете ръце на нивото на раменете. Започнете да се въртите в кръг около оста си, докато не усетите леко главозамайване. Посоката на въртене – по часовниковата стрелка.
В началото ще усетите това след 10-тото завъртане. Затова в първите дни започнете с 3-4 завъртания и постепенно увеличавайте броя им.
Упражнение 2
Веднага след първото упражнение пристъпете към второто: не е необходима почивка.
Легнете по гръб, най-добре на постелка за йога. Това е важно, защото повърхността е твърда, но не студена. Отпуснете ръце до тялото и притиснете дланите към пода, леко придвижете главата към тялото. След това вдигнете крака вертикално нагоре. Не повдигайте таза от пода. Отново и тук започнете постепенно с 3-4 докато с времето увеличавате, като оптималния брой накрая е 21.
Упражнение 3
Сега преминаваме към третото упражнение от тибетската гимнастика. То също е добре да се изпълнява върху постелка за йога. Застанете на колене, поставете ги на ширината на таза. Ръцете до китките трябва да лежат под хълбоците
Наклонете главата напред, като наведете главата към гърдите. После наведете главата назад, изправете гръдния кой и изпънете гръбнака, като опирате ръцете на бедрата. Върнете се в изходно положение с прибрана към гърдите брадичка. И повторете всичко отначало.
Упражнение 4
За изпълнението на това тибетско упражнение, седнете на постелката и изпънете крака. Стъпалата са трябва да са на ширината на раменете. Изправете гръбнака, положете длани с отпуснати пръсти на пода отстрани на хълбоците. Пръстите трябва да бъдат насочени напред.
Отпуснете глава надолу, като приберете брадичката съм гърдите. После после наведете главата, колкото можете по-назад. Повдигнете туловището напред и нагоре до хоризонтално положение. Накрая бедрата и туловището трябва да се намират на една хоризонтална плоскост, а колената и ръцете – разположени вертикално.
В това положение останете няколко секунди за напрягането на всички мускули. А после отпуснете и заемете изходна позиция с пробрана към гърдите брадичка.
Упражнение 5
Изходното положение в това упражнение е упорно лежане. Опрете се на длани и възглавничките на краката. Коленете и таза не бива да докосват пода. Китките са насочени напред, пръстите са сгънати. Разстоянието между дланите е не повече от ширината на раменете. Разстоянието между стъпалата трябва да е същото.
Наклонете главата максимално назад. После минете в положение, при което тялото напомня остър ъгъл, с върха нагоре. Приберете брадичката към гърдите. Старайте се да задържите краката изправени, а ръцете и туловището на една линия. Върнете се в упорно лежане.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.