iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пламен Борисов прави предложение на Янакиева

 Пламен Борисов- Перник; снимка: Фейсбук

Зам. председателят на Общинския съвет в Перник  Пламен Борисов от ГЕРБ направи предложение но кмета Росица Янакиева да си прекарвата заедно времето в преспа. По време на заседание на местния законодателен орган той изрази съжаления, че кметът  Янакиева не му се обадила, за да се съберат докато, както се оказа, двамата по едно и също време били от двете страни на преспа между селата Драгичево и Рударци.  С неудържимото си желание да блесне, гербаджията за пореден  път предизвика заслужен смях в залата, пише днес Градски вестник.

Янакиева обясняваше в отговор на питане на Петьо Фетфов (Демократи за Перник) кой и как чисти общинските пътища през зимата и каза, че непочистени преспи по републиканските шосета попречили на техниката да стигне до отбивките към селата. Борисов се усъмни в думите на кмета, че пряспа може да спре снегопочистваща техника. Янакиева отвърна, че когато пряспата е 4-метрова и е дълга половин километър, каквато бе тази между селата Радуй и Вискяр, е нужно денонощие, за да бъде пробита.

„Човек трябва да бъде на място, за да прави коментари”, добави хапливо тя. „Хващате ме много подготвен”, изстреля Борисов и разказа как един час е седял в пряспа заедно с кмета на с. Рударци, защото двамата отивали да заредят с гориво снегорина-самоделка на Бобето.

Яанкиева обясни на неособено подготвения съветник,  че пътят през Рударци е част от републиканската пътна мрежа и го посъветва да попита шефа на АПИ Лазар Лазаров, когото тя много уважавала като изключителен професионалист,  защо не си е свършил работата. „Аз бях от другата страна на преспата”, вметна кметът.

В опита си да е оригинален Борисов подметна: „Трябваше да ми се обадите, да си прекараме заедно”, репликира Борисов.

„Не сте обект на моя интерес.”, му отговори мигновено Янакиева и допълни: „Аз съм работила, докато вие сте си прекарвали времето.” Тя пропусна да уточни каква е заплатата на зам. председателя на ОбС, но не пропусна да подчертае доброто сътрудничество на общината с държавното областно пътно управление за разчистването на пътищата към селата. / Градски вестник

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.