iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Плащат по-малко на мъжките модели от жените

Плащат по-малко на мъжките модели от жените 09_1474898640

Мъжете модели са със 75% по-ниско платени от жените. Това казва Елизабет Роуз, отговаряща за мъжките модели в Premier Model Management, цитирана от Би Би Си. Роуз стои в основата на успешната кариерата на манекени като Наоми Кембъл и Синди Крофорд.

„Мисля, че това е единственото поле, в което мъжете са по-ниско платени от жените. Не е честно спрямо мъжете, но не бих казала, че това е овластяване като цяло“, коментира Роуз за Би Би Си.

По думите й на една жена се плаща около 40,000 паунда за ревю, докато мъжете печелят средно по 10,000. Ситуацията обаче бавно се променя, защото рекламодателите в момента търсят мъже модели също толкова, колкото и жени.

„Една от причините поради, които на жените се плаща повече е, че те харчат повече пари за женски продукти, но това лека-полека се променя“, твърди Роуз. Според нея все повече мъже се търсят за реклами на продукти за коса. Това се дължи на факта, че те обръщат все повече внимание на външния си вид.

„Мъжете се грижат за себе си все повече и повече. Хубаво е да ти отнема много време да си оправиш косата. Хубаво е да използваш овлажнители и грим“, коментира Елизабет Роуз.

Най-скъпо платената жена модел – Жизел Бюндхен е спечелила 44 мил. долара миналата година, според Форбс. Най-скъпо платеният модел е Шон Опри, спечелил 1.5 мил. долара за година.

„10-те най-добри жени манекенки са направили милиони, докато мъжете в топ 3 са спечелили над милион“, казва Роуз.

Друга причина, поради която на жените се заплаща повече, е възрастта им. „Мъжете имат по-дълга кариера като модели. Най-скъпо платените модели са около 30-годишни.

Елизабет Роуз твърди, че е готова да преговаря за заплащането на мъжете модели, ако те се чувстват дискиминирани. Тя казва обаче, че нейните модели никога не се оплакват, тъй като още в началото на работата им тя дава да се разбере, че разходите на жените модели са много по-големи от тези на мъжете.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.