iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

При кърмене не сме предпазени от алергия

При кърмене не сме предпазени от алергия 11_1447054265

Резултатите от ново американско проучване показват, че макар да осигурява най-добрия старт в живота, кърменето не предпазва от алергия. Това съобщава сайтът Медикъл нюз тудей, цитиран от БТА.

Авторите му от университетската болница в Чикаго са представили изследването на годишната научна среща на Американския колеж по алергология, астма и имунология. Настоящото проучване противоречи на предишни изследвания, според които кърменето осигурява защита срещу няколко типа алергии.
За целите му специалистите са изследвали около 200 бебета на естествено и изкуствено хранене. Изследователите са установили, че за кърмените бебета вероятността да развият сенна хрема, астма, екзема или хранителна алергия не е по-малка, отколкото за изкуствено хранените.
Авторите на проучването отбелязват, че са необходими по-нататъшни и по-мащабни изследвания, за да се потвърдят настоящите резултати. Съветът на експертите е майките да продължават да кърмят бебетата си, тъй като безспорно естествената храна осигурява най-добър старт в живота.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

14-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com