iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разхождайте се бавно, за да намалите коремчето

Разхождайте се бавно, за да намалите коремчето 12_1418048061

Изследване показва, че бавните разходки топят пухкавото коремче. Заоблените форми в областта на талията са се превърнали в кошмар както за жените, така и за мъжете.

Много хора смятат, че ако прибавят някой и друг сантиметър към талията, просто трябва да престанат да ядат сладолед и всичко ще се оправи.

Това обаче хич не е така, защото се оказва, че проблемът е доста по-сериозен. Мазнините, които можем да хванем с пръсти - тези, разположени непосредствено под кожата на коремчето, са сравнително безобидни.

Много по-сериозни обаче са тези, които се крият вътре – така наречените висцерални мазнини. Те се натрупват по вътрешните органи, най-често около червата и черния дроб. Учените са категорични, че заплахата за здравето се определя не от това, че имаме излишни мазнини, а от това къде точно са съсредоточени те.

Вътрешните тлъстинки в областта на талията са особено вредни. Ето защо мисия „Плоско коремче” може да се окаже животоспасяваща за много от нас, които са предразположени към развитието на рак или диабет.

Изследвания, проведени от учени от университета на Южна Флорида, показват, че жените, болни от карцином на гърдата, имат дълбоки мастни наслоения с 45 процента повече в сравнение с останалите, пише здраве.бг.

Пухкавото коремче може обаче да се появи и в резултат от натоварения начин на живот.

Изследване, проведено от учени от университета “Йейл”, доказва, че стресовият хормон кортизон в съчетание с адреналина стимулира отлагането на мазнини в коремната област. “Вероятно стресът заставя организма да преразпределя мазнините, да ги пренася в други участъци, например от бедрата върху корема” смята д-р Редфорд Уилямс.

Начинът да се справим с мазнините на корема обаче е само един – спорт и диета. Важно е обаче да се знае, че когато не сме в добра спортна форма, бавните упражнения, които се изпълняват без особено напрежение, могат да донесат по-голяма полза. При тях, както и при лежерните разходки, организмът използва повече нискокачествено гориво – тоест мазнини. Силовите упражнения карат тялото да „зарежда” от най-чистото си гориво, което се складира в мускулите.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.