iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разрешават няколко проблема в Студена

Разрешават няколко проблема в Студена 09_1412077488

На път са да бъдат разрешени няколко проблема в село Студена, обяви кметът на населеното място Красимир Христов.

От дълго време мостът в селото е в окаяно състояние и създава предпоставки за неприятни инциденти, от години има проблеми и с гробищния парк. На това обаче ще бъде сложен край, след като кметството спечели няколко проекта, за които са отпуснати и средства.

Мостът в село Студена е строен през 1930- та година, но освен че е много стар, той допълнително е бил разрушен от земетресението през месец май преди две години. Вече има одобрен проект, който включва освен реконструкцията на моста, също и на главния път в селото.

Жителите на населеното място са изключително доволни, че ще бъде ремонтиран и пътят. Преди няколко години студенчани се вдигнаха на протести срещу преминаващите през селото тежкотоварни автомобили. Те дълго време недоволстваха и срещу кариерите, които допринесоха за разрушаването на пътищата.

В Студена още един проблем стои на дневен ред отдавна. От години недостигът на гробни места в селото тормози и управата, и населението. Сега се очаква да започне разширяване на гробището. Ще се търсят и средства и за построяване на нова магерница. Следващата година жителите на Студена ще бъдат зарадвани и с нов площад. Асфалтът там е полаган преди повече от 30 години. В момента се изготвя проект за подмяна на главния водопровод, едновременно с това площадното пространство ще придобие и нов облик. Предвидено е то да бъде отделено от пътя, с прилежащ паркинг, ще се изгради зелена зона и и ще се обособи водно огледало с шадраван.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.