iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще купуват камила за зоопарка във Варна

Ще купуват камила за зоопарка във Варна 01_1422513955

В община Варна ще осигурят средства, за да купят камила за зоологическата градина в града, става ясно от проекта за бюджет на морската столица за тази година.

Поисканите от зоокъта средства за преживното животно са 13 500 лв. От атракциона направили проверка в няколко европейски държави, която показала, че камилите струват по около 7000 евро.

Предишната варненска камила Шакира почина преди 2 г., покосена от смъртоносен вирус. По принцип е добре животните от този вид да бъдат отглеждани по двойки, но заради липса на средства в морската столица ще купят първо едно животно, а на следващ етап ще му се търси другар.

Тази година в зоологическата градина ще се сдобият и с пушка за дистанционна упойка, която ще струва на общинската хазна около 4000 лв. Наличието на този вид оръжие е задължително по предписание на Министерството на околната среда и водите, което е направено след случая с избягалия ягуар в Ловеч и напусналия клетката си тигър в София.

Освен това през 2015 г. общината ще отпусне и 150 000 лв. за основен ремонт на зоопарка във Варна. От там съобщиха още, че процедурата по осиновяване на трите новородени лъвчета е стартирала. До момента има трима желаещи да осиновят малките хищници. Към края на месеца ще стане ясно кой ще поеме грижата над тях.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.