iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шипките правят чудеса с черния дроб

Шипките правят чудеса с черния дроб 02_1424096611

Черният дроб прочиства човешкия организъм, като точно той "обезврежда" вредните вещества и не им позволява да тровят тялото ни.

Става дума не само за алкохола и мазната храна, които приемаме всекидневно, но и за неутрализация на продуктите от дейността на самия организъм - всяка секунда в черния дроб произтичат куп химични реакции като разпад на глюкозата например, или синтез на бели кръвни тела.

В най-общи линии, ако този орган не работи, токсичните вещества попадат в кръвта и това се отразява на всички системи на тялото. Затова е особено важно да очистим черния дроб, за да може той да функционира правилно. Това може да се случи и в домашни условия чрез спазването на определена диета в рамките на 2-3 седмици. На помощ идват плодовете, зеленчуците, рибата и млечните продукти.

Шипките правят чудеса

В студените зимни месеци чаят от шипка е пръв приятел на организма ни не само защото съдържа много витамин С, но и защото прочиства тялото и най-вече черния дроб. За целта е нужно да си приготвим отвара, като запарим 3 лъжици шипки с половин литър вода. Течността се приема сутрин, задължително на гладен стомах.

Чудо от зехтин и лимон

200 мл маслиново олио плюс 200 мл лимонов сок - това е чудодейната смес, която ако приемате в течение на пет-шест дни, ще получите чудодейни резултати. Чисти се не само черният дроб, но и стомахът.

Червено цвекло и извара

В домашни условия можем да приготвим очистващо средство, като сварим килограм цвекло, след това го минем през месомелачка или го пасираме. Към него се добавя половин килограм обезмаслена извара, а получената смес се приема в рамките на един ден без никаква друга храна.

Не забравяйте тревите

За да изчистите черния си дроб, сварете отвара от мечо грозде, царевична коса, жълт кантарион и пача трева. Кипнете водата и пуснете в нея тревите. Оставете ги да престоят около 30 минути. Пийте от течността по една водна чаша дневно.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.