iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Широко разкроените дънки са хитът на сезона

Широко разкроените дънки са хитът на сезона 04_1429272362

Тази година на мода ще е жълтото. От кехлибар, през цвят на канарче, до шафран и невен, има нюанс от жълтото за всеки. Номерът е да откриете кой е подходящ за вашия тен на кожата.

Това е цветът на слънцето и се асоциира с лятото, топлото време и е логично застъпен в колекциите на големите модни къщи.

Тази пролет всички ще изглеждаме стройни -световните повелители на стила са се погрижили за това. Модата е не само начин да изразите себе си, но и за да се облечете така, че да изглеждате колкото може по-добре. Всичко е в баланса. За да изглеждат краката на дамите по-дълги, талията на джинсите е висока. Освен това дънките са с разкроени крачоли. Изобщо закръглените бедра ще бъдат добре прикрити при всички дрехи. Раменете пък ще са голи, флоралните и ботаническите принтове ще господстват. Както и бохемският стил.

Дизайнерите на повечето модни марки повеляват да се обличаме в ярки, най-вече жълти окраски. Роклите са романтични, на точки или цветя, но в същото време е позволено и обратното - сака и панталони в стил милитъри, както и в цвят каки. Почитта към 70-те не е отминала - велурените сака, роклите с ресни, дънките с широки крачоли и туниките от шифон пак са в каталога. Късите панталонки и гащеризоните са сред актуалните тенденции. Ароматът на винтидж се носи из почти всички колекции, като своеобразно завръщане правят и каретата гингам и морско. Сред супер акцентите на сезона е, че някои от роклите или гащеризоните са симетрично изрязани над ханша, за да се покаже закачливо и малко плът. Пъстрите тибетски ивици по дрехите, както и черно-белите, също са много шик и твърде популярни. Някои дизайнери държат на високото деколте и на закопчаване до брадичката.

Разголени рамена

"Как нещата се променят", е един от хитовете на американската банда "Синдарела". Ако едно време беше модно да се слагат подплънки на ризите и да се придава обем на женските рамене, то сега е обратното. Те са порядъчно разголени - или и двете заедно, или само едното, асиметрично. Попитайте, който искате мъж: кое е по-секси - дълбоко деколте или заголено рамо? Отговорът е: второто. Няма нищо по-привлекателно от това да бъдеш загадъчен: агресивната еротика винаги отблъсква.

Чанти като барабанче

Все едно сте преметнали барабанче през врата и всеки момент ще засвирите. Кръглите чанти във всякакви размери са хит. От такива, в които можеш да пъхнеш само червило, до големи, чийто диаметър побира лист А3. Цветовете и материите са разнообразни. Някои завършват с ресни. Другата актуална линия са чантите тип портмоне или с твърди, хоризонтални дръжки в ретро стил.

Широко разкроени дънки

Те са хитът на сезона. Даже ако са по-къси от обичайното е още по-ефектно, казват редакторите на "Вог". Мъжете твърдят, че обичат да се любуват на женския крак, а дънките им пречат. Ако обаче изберете по-къс вариант, ще могат да се порадват на глезените ви. Впитите дънки, макар да вървят по тялото и да стават за много стайлинг версии - с различни обувки, топове и т.н., са скучни. И най-върлите противнички на разкроените панталони признават, че щом ги обуят, вече не могат да се разделят с тях. Защо ли? Краката изглеждат по-дълги, сякаш започват от под мишниците, а талията - по-тънка. Ако тесните дънки са създадени, за да се слеят с формите ви, разкроените са вашият начин да се откроите от традиционното. Най-добре е да ги носите с кецове. При роклите от деним всичко е позволено - къси, дълги, широки или впити, с деколте или по врата.

Риза-рокля

Това всъщност са класическите модели, които тази година се завръщат триумфално в гардероба на дамите. Предлагат се в различни цветове и вариации. Твърде удобни са както за офиса, така и за шопинг или за среща с приятелка в кафенето.

Багрите

Гингам карето е номер 1

Гингам карето е номер едно за сезона. Освен всичко друго носи и приятен ретро полъх. Бриджит Бардо се е омъжила за първи път в рокля с точно такава разцветка. Идеята е, че хоризонтални и вертикални ленти се пресичат, като едната е най-често бяла, а другата - в цвят според вкуса ни.

Флорален принт

Цветният принт почти винаги се появява през пролетта и лятото, но тази година престава да бъде синоним на нежност. Изглежда крайно драматично и даже готически. Най-подходящ е върху рокли. Романтичен и много актуален е вариантът му на точки, върху които има ярки цветя. Ботаническият принт напомня на листата на дърветата от джунглата и е в много цветови вариации. Има го и върху топове, и върху рокли и панталони.

Къси панталонки

Напълно в реда на нещата е да ги носите още от пролетта - дънкови, бели, пъстри. Много модерни са тези от габардин, сатен и жакард. Има ги и в по-дълъг вариант, като къси бермуди. Може да са с висока винтидж талия, а може и с нормална.

Гащеризони

И тази година без гащеризони няма да мине. Вариациите са всякакви - дънкови, флорални, едноцветни, двуцветни - например до талията в беж, а крачолите черни. Гащеризонът може да е къс, дълъг и до глезена. Шик са и във вариант като къси панталонки, но с дълги ръкави. Интересни са моделите с презрамки, джоб на гърдите или отстрани на бедрата и широки крачоли. Този тип тоалет е перфектният дрес код за музикални фестивали и небрежни нощни купони. Той е ярък пример как модата се обръща за вдъхновение към индустриализацията - под прицел са пилотите и електротехниците. Моделите и кройките на гащеризоните са взети "назаем" от техните работни костюми, но със секси кройка и много ярки аксесоари: кожени колани, винаги по няколко заедно, шалове, или огромни по размер бижута.

Малка бяла рокля

Малката бяла рокля ще е хитът в гардероба ви за лятото. Естествено ще ви стои още по-добре, когато съберете малко тен. Дизайнерите предлагат по нещо за всеки вкус - от лаконична къса и семпла дрешка без декорации, до коктейлни тоалети с дантела и смела дължина.

Косата: Хайде на опашка!

Хит през пролетта и лятото ще бъде ниската конска опашка. Тя трябва да стои естествено и просто, без излишни натруфени орнаменти, така че да бъде подходяща и за през деня и за вечерта. Плитките и коковете също ще са на почит, както и вълнистите прически. На мода е побелялата коса. Според някои тази идея насърчава младите момичета да си боядисат косата сива, за да покажат, че в старостта няма нищо смущаващо.

Обувките

Кецовете са в тигров принт или с цвят на джунгла. Сандалите са тип гладиатор с връзки до коленете като всяка част от нея може да бъде в различен цвят, дебелият ретро ток да е в тигров принт, платформата под пръстите - в яркочервено, каишките - в злато, кожата, покриваща пръстите - черна. Но като цяло обувките или са с висок дебел плътен ток, или са ниски и удобни. Някои мокасини са с ресни отпред, отново за да напомнят за АББА и 70-те.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.