iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шоу ден преди отложената Пълна лудница – вместо Жоро Бекъма идва президентът

Перник снимка: за хората и събитията - Георги Първанов

Вместо обещаното шоу „Пълна лудница” на Стадиона на мира в Перник на 17 септември, което изненадващо беше отложено, ден по-рано пак на същото място ще има зрелище. Но вместо Жоро Бекъма, който агитираше да бъде избран за президент, перничани отново ще се срещнат с техния земляк – настоящият Държавен глава. В благотворителен мач ще премерят сили  отбор на дипломати на чужди държави, акредитирани в България и тим, предвождан от Георги Първанов.

Съставът на групата на Първанов се пази в тайна, но Градски вестник е разкрил, че в нея е включен легендарният пернишки футболист от Миньор Георги Йорданов- Ярето ще рита в благотворителен мач в един отбор с президента Георги Първанов. Запалянковците от публиката, а и самите играчи ще могат да си купят за спомен екипите на футболистите от двата отбора. Върху фанелките може да има надписи с имената на Първанов и даже на американдкия посланик Уорлик, който също няма да е в Перник за първи път.  Парите от разпродажбата ще послужат при изграждането на спортна площадка в Перник.

Преди мача в Конферентната зала на Двореца на културата пред посланиците ще бъде направена презентация на Перник.  Идеята е била това да стане в обновенататеатрална  зала в Двореца. Тя е почти готова, но още няма подписан акт 16. Независимо от това,  имало ентусиасти тя да бъде напълнена с народ в чест на мероприятието на президента Първанов преди Бойко да й пререже лентата. Здравият разум обече надделял и сега се готви заповед за назначавене на комисия която да приеме обекта. Отговорните за това се двоумят дали в комисията да не бъдат записани имената на премира Борисов и на кмета на Перник Росица Янакиева.

Програмата на  половинките на чуждите дипломати предвижда те да  посетят Обединения детски комплекс. Подобно събитие там вече е имало още по времето, когато институцията се казваше Пионерски дом. Съпругите на посланиците ще гледат репетициите на ансамбъл „Граовче“ и работата на децата от Интегрираната арт група „Китанова” за занимания с изобразително изкуство, в която работят  и деца с интелектуални затруднения. Там също ще има благотворителна разпродажба, а средствата ще бъдат предоставени за нуждите на болни деца. Отдавна в Перник се обмисля учредяването на Общински фонд за лечение на деца и това може да се окаже удобен повод.

Водещ на благотворителни мач ще бъде върлия фен на Миньор поп певецът Миро, който пък напоследък разправя, че имал намерение да се жени. Без да казва на кого точно, той бил направил предложение и чакал отговор.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.