iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Собственици не искат да приберат колите си, вдигнати от паяк

Собственици не искат да приберат колите си, вдигнати от паяк 11_1415259820

На наказателния паркинг в Пловдив от няколко години има Мерцедес и още няколко автомобила. Заради престоя собствениците им дължат по над 1000 лева на общината, тъй като за всеки час престой им се начислява такса от 1 лев.

"Търсим ги, уведомили сме ги, но те не желаят да си ги приберат", заяви директорът на "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов. Той е категоричен, че ще чака още месец, след което ще отнесе въпроса до КАТ."Ако и това не помогне, ще бъдем принудени да ги бракуваме и предадем на вторични суровини", допълни Калакунов.

Според него проблемът можел да бъде решен стига стопаните на "арестуваните" автомобили да се появят. "Ще им предложим да си ги вземат срещу приемлива такса", каза шефът на "Паркиране и репатриране". Той обаче стигнал до извода, че собствениците нямали интерес да си вземат колите. Сред тях е "Мерцедес 124".

Той и останалите непотърсени автомобили са вдигнати с паяк, защото били изоставени на пътя и затруднявали движението. "Писахме уведомителни писма с обратна разписка. Молим ги да дойдат, но никакъв отговор", вдига ръце Калакунов.

В София този проблем бил още по-голям, тъй като имало непотърсени автомобили, които са натрупани задължения за десетки хиляди левове. Столичният общински съвет обаче е приел наредба, която позволявала срещу еднократна такса от 600 лева собственикът да си прибере возилото, независимо колко години е престояло на наказателния паркинг. В Пловдив засега няма такава наредба.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.