iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


SOS Детски селища България ще бъдат преместени в София и Перник

SOS Детски селища България ще бъдат преместени в София и Перник 05_1399448692

SOS Детски селища България ще бъдат преместени от SOS Детско селище Дрен в София и Перник. Срокът е до края на 2015 г. Ще бъдат направени и промени в услугите, които се предоставят.

До това решение се е стигнало заради желанието за по-добри възможности за развитие на децата, за които се полагат грижи в приемни семейства. Това пише в официално изявление на интернет страницата на детските селище в България.

Според ръководството на SOS Детски селища с преместването на децата ще им бъде осигурено по-добро образование,по-достъпно здравеопазване, по-големи шансове за личностно израстване, по-близък контакт с биологичните родители и по-добри възможности за професионална реализация Промяната щяла да позволи да използват оптимално ресурсите на Сдружението, за да осигуряваме най-добра съвременна грижа.

„Нашето виждане как ще се случи това – SOS приемни семейства с 3 до 4 деца ще живеят в жилища в рамките на един квартал. Преместването ще се реализира планирано, стъпка по стъпка, така че приемните семейства да бъдат добре подготвени и подкрепяни през цялото време”, допълнат от SOS Детски селища България.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.