iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Според ново проучвне сиренето било полезно

Според ново проучвне сиренето било полезно 09_1474983230

Учени от университета на Копенхаген са установили, че при хората, които редовно слагат сирене на трапезата си, се отчитат повишени нива на „добрия“ холестерол. Това предаде в. „Дейли експрес“.

Липопротеинът с висока плътност (HDL), известен като „добър“ холестерол, има свойството да подпомага отстраняването на плаките на „лошия“ холестерол (LDL – липопротеин с ниска плътност) от артериите, като по този начин понижава риска от развитие на сърдечносъдови и метаболитни болести. Експертите напомнят, че ниските нива на „добрия“ холестерол са свързани с опасност от заболявания на сърцето.

За целите на настоящото проучване датските специалисти са разделили 139 души на три групи. Част от участниците трябвало да консумират пълномаслено сирене, други – сирене с по-ниска масленост, а останалите – хляб и конфитюр. Изследваните лица били наблюдавани в продължение на 12 седмици, за да се установи какъв ефект имат посочените продукти върху телата им. Специалистите са открили, че при индивидите, в чието меню бил включен пълномаслено сирене, се отчитат повишени нива на „добрия“ холестерол.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

29-Януари-2016

29-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com