iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ТЕЛК направи трънчанин на софиянец

ТЕЛК направи трънчанин на софиянец 05_1462335621

Трънчанин стана софиянец заради туткавата ТЕЛК в Перник, като Богомил Петров е жител на трънското село Цегриловци и вече десети месец поред чака документ от пернишката ТЕЛК с експертиза за трайно намалена трудоспособност.

По неволя станал гражданин, защото му дошло до гуша от пипкавостта на тукашната лекарска комисия. От 25 април 2016 г. той има софийско гражданство и е прехвърлил документите си за ТЕЛК в София.

Човекът има операция на сърцето и е изкуствена клапа. Подал документите си за ТЕЛК на 28 юли 2015 г. Попитал кога да се яви, за да си получи решението, но докторите го сюрпризирали, че още работят по случаи от 2014 г. Същият отговор получил и преди 20 дни, когато пак посетил комисията. Оттам му казали, че нямат хора, та затова са толкова мудни.

Богомил има и жилище в София и там посещавал местния пенсионерски клуб. Там научил, че столичани чакат за решение от ТЕЛК най-много 4 месеца.

В списъка с чакащи решение на ТЕЛК в Перник пенсионерът е под номер 2 175. Той изчислил, че ако в Перник има два състава на комисията и ако на ден преглеждат по 10 човека, т.е. общо 20, за 20 работни дни ще ги направят 400. Това означава, че за 5 месеца пернишката ТЕЛК трябва да „изчисти” всички чакащи, смята Богомил Петров.

„Аз що годе мърдам. Ами старците по селата как да се оправят?!”, пита той. Цялата тази галимация означава, че в ТЕЛК в Перник има почва за корупция, разсъждава Богомил Петров.

Той не може да ползва с преференции санаториуми за лечение без решение от ТЕЛК. Ако иска да използва услугите им трябва да си плаща като кум, нищо, че е със степен на инвалидност.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.