iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тодор от Враца е починал от болест на сърцето, а не от побоя

Тодор от Враца е починал от болест на сърцето, а не от побоя 02_1454749172

Побоят не е причинил смъртта на Тодор от Враца, като момчето е имало болест на сърцето. Това съобщиха от прокуратурата, като публикуваха пълния текст на изготвената петорна съдебно-медицинска експертиза.

Съгласно заключението на причината за смъртта на Тодор Йорданов са остри ритъмни нарушения, които са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност и смъртен изход от "ненасилствен болестен произход".

Според медиците при болестните изменения в сърдечния мускул, които момчето е имало, смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. "Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия", пише още в експертизата.

Медиците са категорични още, че установените травматични увреждания по тялото на Тодор не са довели до настъпването на смъртта. По своята медико-биологична характеристика тези увреждания са причинили болка и страдание. 18-годишният ученик почина след побой заради спор на пътя на 12 януари.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.