iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В кв. Църква ще има събор в събота

В кв. Църква ще има събор в събота 06_1435311459

Тази събота, 27 юни, кв. Църква среща гости отблизо и далеч за традиционния си събор, като за празника има голяма подготовка. Началото на празничната програма е откритата сцена при читалището в 16 часа с изпълнения на народния оркестър на Краси и Яница. Официалното откриване е два часа по-късно, в 18.00.

Всички самодейни състави, излезли от местното читалище ще вземат участие в тържеството, посветено на деня на Църква, който винаги се провежда покрай Петровден. Това са певчески и танцови формации, разнесли славата на квартала и Перник надалеч. Своя поздрав към жителите и гостите на квартала ще поднесат деца от двете детски градини, ученици от 16 ОУ, хип-хоп-формация.

Духовият оркестър, съставен от възпитаници на 16 ОУ ще свири заедно с професионалния духов оркестър при Двореца на културата под диригентството на Трифон Трифонов.

Пълен отличник от учебното заведение ще бъде конферансие на програмата заедно с Румен Искренов от емблематичното буфо „Буболечки”.

После, всички участници ще се качат на сцената и заедно ще изпълнят песента „Моя страна, моя България”. След това започва близо двучасов концерт на Нелина.

Празничният ден ще завърши в 22 часа със заря.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.