iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник тече кампания за ползите от кърменето

В Перник тече кампания за ползите от кърменето 08_1438679525

Регионална информационна кампания тече в Перник, като тя е част от Световната седмица на кърменето. Всяка година в първата седмица на август се отбелязва световната седмица на кърменето, а тази година кампанията ще протече под мотото „Кърменето – храна и любов".

Целта е да се насърчят бременните и младите майки да кърмят своите деца, като им се предостави информация относно ползите от кърменето и преодоляване на евентуални затруднения. Важно е да се популяризира значимостта на кърменето, като най добро средство за хранене и осъществяване на емоционален контакт между бебето и майката.

Регионалната здравна инспекция призовава всички бъдещи и настоящи майки да кърмят децата си и отправя към тях няколко послания – „Кърменето-грижа за здравето на децата", „Кърменето – хранене и емоция" и „Кърменето дава свобода и спокойствие за бебето и майката".На 6 август пернишката здравна инспекция организира среща за бременни жени и кърмещи майки с представяне на мултимедийна презентация за ползите от кърменето и преодоляване на трудностите с безплатни индивидуални консултации. Това ще стане от 11 часа в Двореца на културата. Във връзка със седмицата е изготвено и информационно табло в сградата на Регионална здравна инспекция в Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.