iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вангелов пуска шампоан "ГоУемец"

Шефът на ПФК "Миньор"-Перник   Никифор Вангелов
Шефът на ПФК "Миньор"-Перник   Никифор Вангелов е на път да превърне в индустрия символите на Перник. Съпругът на сестрата на крупния бизнесмен Христо Ковачки взе търговската марка "Винкел" и я пусна на пазара като вафла.

Това стана ясно от бюлетин на патентното ведомство за заявка за запазена марка. От обявяваните всеки месец справки става ясно, че десетки изобретатели патентоват откритията си. Стотици фирми пък "запазват" търговските си марки.

Шоколадовите десерти на Вангелов вече са хит в миньорския град. Заедно с тях президентът на футболен клуб "Миньор"-Перник регистрира като свои марките "Уellow end blak" като лого на отбора и "Кюмур". Последната се различава нарочно от книжовната дума кюмюр и вече е име на пернишки фъстъци, разказва "Стандарт".

Последната щура идея на Вангелов е на пазара да излезе и шампоан "ГоУемец", като търговската марка вече е защитена в патентното ведомство. По бакалиите върви и минерална вода "Миньор". Това не са стоки за крупни печалби, с които да издържам отбора, твърди президентът на футболния тим. Вангелов допълва, че по-скоро ги измислил, за да създават добро настроение и да предизвикват усмивки у купувачите.

Той попадна преди две години в полезрението и на спецакцията на МВР "Недосегаемите", която удари сериозно бизнесмена Христо Ковачки. Вангелов не беше арестуван. Тогава в профила му в социалната мрежа Фейсбук се появи съобщението "Не ме забравяйте! Никога няма да ви предам!".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.