iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Внучета назаем ще почиват по 5 дни на село в габровско

Внучета назаем ще почиват по 5 дни на село в габровско 07_1406616456

Баби и дядовци от две села в региона на Габрово ще вземат внучета назаем за няколко дни. Децата са момичета и момчета, които нямат роднини на село.

5-дневното преживяване далеч от града сред пасторалната идилия на габровското село е доста любопитно за младите, похвалиха се от общинската управа в Града на смеха.

Внучетата под наем помагат в домакинството, в градината, грижат се за животните, включват се в приготвянето на зимнина и така опознават бита и традициите на българското село, пише “Всеки ден”. Освен това се учат да общуват с възрастните и да уважават труда им. Идеята на една габровка за приемни баба и дядо миналото лято изпрати в село Новаковци няколко момичета и момчета. Тази година внучета назаем ще вземе още едно село – Стоевци.

Други 4 предстои да станат приемни. Кандидатите трябва да са на възраст между 15 и 29 години и да заявят своето желание на Facebook страницата на проекта “Приеми ме на село”. Инициативата, която получи финансиране от габровската община, ще събере младите и опитните в края на август и началото на септември.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.