iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Водата може да лекува редица болести

Водата може да лекува редица болести 02_1425133492

Японски учени са установили, че водата лекува поне 20 болести. Учените наскоро популяризираха откритието си в мрежата, като според тях пиенето на ценната течност особено по схема и правилно – може да избави хората от редица заболявания.

Така например изпиването на чаша от нея, и то топла рано сутрин на гладно, се препоръчва при различни състояния. Вече доста популярни българи са се вслушали в съвета на учените и от години практикуват пиенето на вода на гладно. Наскоро за този си навик се похвали водещата на „На кафе” Гала. Тя от 20 години се доверява на вълшебните свойства на топлата вода на гладно и споделя, че се чувства отлично. Друго медийно лице, което съвсем наскоро също се похвали за пиенето на чаша топла вода сутрин, е Ники Китаеца. Той сподели за медиите, че допълва към ценната течност и няколко капки свеж лимон.

Ползите

Топлата вода сутрин подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите. Методът е известен още от древни времена, но съвсем наскоро научно доказаха ползите му японски учени. Според тях този навик помага много при главоболие, артрит, епилепсия, бронхит, астма. Още при менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет и други. Така и японските учени препоръчват след събуждане, дори преди миенето на зъбите, да се започне с поемането на чашата топла вода. След това обаче не бива да се приема храна поне 45 минути. А след това вече може да се похапне, но течности трябва да се пият поне час и половина по-късно. Изследователите са установили, че ако се спазва примерната схема, хората с високо кръвно налягане започват да чувстват облекчение след 30 дни. С това обаче не се изчерпват ползите на водата. Тя предпазва още от инсулт и инфаркт, особено ако се пие редовно и в по-големи количества. Според учените е добре да се пие по чаша вода вечер точно преди лягане. По този начин се спомага за намаляване на кръвното налягане и на риска от инсулт или инфаркт, а действа и подмладяващо.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

03-Април-2017

03-Април-2016

04-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.