iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Все по-често прескачаме основното хранене

Все по-често прескачаме основното хранене 09_1443607653

Дните на семейните обеди и вечери отминават. Това става ясно от ново проучване за начина на живот и хранене. В днешно време повече от една четвърт от британците обядват или вечерят сами, без близки или приятели. Това показва проучване на хранителните навици на Острова. Изследователите установили, че прескачането на основното хранене е все по-често срещано явление.

Повечето хора обядват на крак или пред компютъра, докато работят. Близо 89 на сто от 5000 анкетирани признават, че редовно пропускат основното хранене, а 88 на сто хапват набързо между задълженията през деня.

Междувременно 27 на сто заявяват, че се хранят по-често сами, отколкото с компания, а 78 на сто рядко или никога не канят приятели на вечеря или обяд. Всеки трети британец пропуска закуската, а 19 процента не сядат да обядват. 14 на сто от хората пък всяка вечер си лягат, без да ядат.

Прескачането на основните хранения са най-често навици на хората между 18 и 24 години. В тази възрастова граница 42 на сто редовно не закусват, 26 процента не излизат за обяд, а 23 на сто дори не се прибират за вечеря. Проучването показва още, че 77 процента от анкетираните не изяждат препоръчителните пет плодове или зеленчука на ден, а почти една десета не консумират никакви плодове или зеленчуци.
(От pik.bg)

Най-опасните знаменитости в интернет за 2015 г.

Ако възнамерявате да търсите информация в интернет за звезди като Ъшър, Люк Брайън или Армин ван Бюрен, внимавайте, препоръчват експерти, цитирани от Асошиейтед прес.

Компанията "Интел сикюрити" е изготвила деветия си годишен списък на най-опасните знаменитости в интернет, търсенето на информация, за които крие рискове за потребителите от вируси или зловреден софтуер. Според "Интел сикюрити" най-опасната знаменитост в интернет е холандският диджей и продуцент Армин ван Бюрен - търсенето на информация за него е свързана с 18 процента по-висок риск потребителите да попаднат на сайтове, криещи потенциални онлайн заплахи.

Челната петица допълват Люк Брайън, Ъшър, Бритни Спиърс и Джей Зи. Лили Колинс е най-опасната знаменитост в интернет за 2013 г. Списъкът на най-опасните знаменитости в интернет съдържа още имената на Кейти Пери, Ейми Шумър, Нина Добрев, Лорд и Бети Уайт.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.