iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Взривиха и втория комин на ТЕЦ Перник

Взривиха и втория комин на ТЕЦ Перник

Днес в 13.10 часа беше извършен контролиран взрив на трите стоманобетонни силоза, собственост на бившия стоманолеярен завод, обявен в несъстоятелност преди около 3 години, „Солидус”. Силозите някога, когато предприятието работеше, бяха пълни със сух пясък, който се използваше от формовачния цех при направата на формите за отливките. Взривяването беше направено като по учебник, твърдят специалистите. Облакът от прах обаче покри околността. За вчера беше обявено, че ще се извърши взривяването на втория 80-метров комин на ТЕЦ Перник, въпреки че по предварителни прогнози това трябваше да стане след Великден. За да се гарантира безопасността на движението в района на взривяването, беше временно спряно движението на транспортни средства в района на ТЕЦа. Полицията спря временно и движението на влаковете. Организацията по взривяването беше наистина на ниво, затова до използване на сирени не се стигна. Точно в 13.35 часа беше извършено контролираното взривяване на комина.

То също беше направено с максимална точност и притесненията на живущите в близките сгради се оказаха напразни. Присъстващите на
взривяването работници на Топлофикация Перник си спомняха за времето, когато двата теца едва смогваха да осигурят пара и топлоподаване за целия град.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.