iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Взривяват двата комина на ТЕЦ Перник!

Взривяват двата комина на ТЕЦ Перник! 04_1366312655

Двата стоманобетонни комина, които се намират на площадката на някогашния ТЕЦ”Перник”, в района на кв.”Хумни дол” и намиращите се под тях сгради, които са собственост на „Топлофикация Перник” ще бъдат взривени на 20.04.2013 г. /събота), между 14,00 и 18,00 часа. Ръководството на топлофикационното дружество увери, че взривяването е съгласувано с компетентните институции и не представлява опасност за живущите на ул.”Св.Св.Кирил и Методий”, ул.”Стримон” и ул.”Софийско
шосе” №№ 77 и 81.

Това беше потвърдено и от началника на „Охранителна полиция”-Богомил Точев. Той уточни, че е за
почнала предварителна подготовка за уведомяване на населението и обезопасяване на района. Извършването на взривните работи е съгласувано и с представителите на БДЖ, поради близостта на жп. линията.

„Целта на това уведомление е живущите наблизо да си бъдат по домовете. Редно е, когато се извършват взривни работи, да са отворени прозорците и да се сложи платнена преграда, която е гаранция, че няма да има счупени прозорци”, допълни Точев.

От „Топлофикация” отправиха апел към гражданите, от гледна точка на тяхната безопасност, да се съобразят с временния ограничителен режим за движение на хора и пътно транспортни средства, който ще бъде наложен в района за времето от 14.00 часа до 18.00 часа в събота. 

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.