iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ядем повече, ако се храним с дебел човек

Ядем повече, ако се храним с дебел човек 10_1412341657

Когато се храним, теглото на хората, с които се храним може да повлияе на количеството храна, което сме способни да погълнем. Това сочи изследване.

Изследване на учени от Корнелския университет установило, че видът на тялото на човека, с когото се храним, влияе на това колко ще си сервираме и ще изядем.

Резултатите показали, че е по-вероятно дасе сервират и консумират повече нездравословни храни и по-малко здравословни храни, когато се яде с човек с наднормено тегло.

"Те подчертават значението на предварителния избор на ястие, преди да си влязъл в ресторанта”, заяви ръководителят на изследването експертът по психология Мицуру Шимизу от Южноилинойския университет в Едуардсвил.

Изследването обхванало 82-ма студенти, които трябвало да консумират спагети и салата. Сред участниците имало и актриса, която носела специална протеза, за да може теглото й да изглежда с около 25 кг по-високо от средното й тегло. Изследването включвало 4 сценария - актрисата си сервирала здравословна храна - повече салата и по-малко спагети, докато носела протезата, актрисата си сервирала същата здравословна храна, без да носи протезата, сервирала си по-малко здравословна храна - повече тестени изделия и по-малко салата, докато носела протезата, сервирала си същата по-малко здравословна храна, без да носи протезата.

Изследването разкрива, че хората си сервират и консумират по-големи порции нездравословна храна и по-малки порции здравословна храна, когато похапват заедно с човек с наднормено тегло, защото не са склонни да следват поставените цели за здравословно хранене.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.