iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Йети се появи в Кладница

Йети се появи в Кладница 08_1440740241

Възрастна столичанка с къща в пернишкото село Кладница се обадила на спешния телефон 112 с невероятна информация, като според сигнала й във Витоша планина живее мистично същество от типа на Йети.

Уплашената старица докладвала на дежурната служителка, че нещо, което е виждала само по филмите, броди около дома й.

Странно животно се приближило на 22 август само на 20-тина метра от оградата на двора й над село Кладница.

Според описанието на възрастната жена, звярът наподобявал нещо средно между маймуна и човек, а височината му надхвърляла 2-та метра. Получовекът издавал оглушителни писъци, последвани от паузи с тишина и някакво странно ръмжене. Творението ту стояло на два, ту на четири крака. В един момент то започнало да издава тъжни звуци, наподобяващи гласа на човек или чакал. По думите на пенсионерката съществото стояло на поляната и сякаш търсило някакви корени на растения. В един момент станало рязко и започнало да души въздуха като куче. После избягало с високи подскоци към гората.

Дни след случката темата е номер едно в крайпътните заведения в района. Местни жители се шегуват с него, други съвсем сериозно предполагат, че Йети по-скоро е дошъл откъм Рило-Родопския масив през подземни тунели, които са строени от нацистите навремето. Служител от телефона за спешни ситуации пък коментира неофициално, че само с такава информация не им били звънели. Дали е достоверен сигналът обаче, никой не се нае да каже.

Прелюбопитен факт е, че сходна информация е подадена и на горещите телефони за сигнали и нередности в Столична община. Мъж там се е обадил с изумителен разказ за необяснимо същество. Човекът се похвалил, че е направил снимка с телефона си, на която се вижда космат звяр. Той се заканил да я покаже лично на кметицата Йорданка Фандъкова. Селянинът се интересувал, дали някоя горила не е избягала от столичния зоопарк. Друго възможно обяснение за звяра би могло да бъде, ако в района на Витошките морени се снима някоя холивудска кино продукция. Кинаджиите в Бояна разполагат с богат арсенал от костюми и техника, което би обяснило и фантастичното животно.

В световен план хората, които са виждали мистичния звяр, се броят на пръсти. Разказите на българските свидетели изумително напомнят онова, което описват очевидците в САЩ, Виетнам и Бразилия.

Учените предполагат, че Йети е липсващото еволюционно стъпало между маймуната и човека. В различните народи то се нарича още “Голямата стъпка“ и „Снежния човек“. Чудовището се крие високо в планината, дълбоко в пещерите, в най-усойните долини и непрогледни води.

Скелети с височина над 2 метра са намирани често и в Родопите. Стопани са разказвали, че нерядко са виждали пресни следи, които имали формата на човешки крака. Само че такова голямо стъпало, което да надхвърля 40 см нямали дори баскетболистите.

Жители от северната страна на Витоша пък се оплакват, че от дворовете им напоследък са започнали масово да изчезват кокошки. От едно частно стопанство „гората хванали“ и две прасета съвсем наскоро. Хората отдават инцидентите по-скоро на апаши, отколкото на слуховете, че мистично чудовище вилнее в района.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.