iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За да преборите рака яжте малини

За да преборите рака яжте малини 04_1430139838

Малините могат да унищожат 90 процента от туморите, като това са установили специалисти от американския университет в Клемсън след серия от изследвания с животни.

Антиканцерогенните свойства на червените плодове са известни от години, но чак сега бе доказано, че те унищожават близо 90 процента от раковите клетки. Учените твърдят, че след специална малинова терапия клетките на туморите масово измират.

Известно е, че малините са един от най-добрите плодови източници на фибри. Те намаляват холестерола, подобряват храносмилането и прочистват организма.

Съдържат висока концентрация на витамин С и манган, които имат антиинфекциозно действие, както и големи количества антоцианини - специално молекули, насърчаващи организма да произвежда антитела срещу куп болести.

Изследователите от университета в щата Южна Каролина обаче са убедени, че в малината има и особен противораков компонент.

Според специалистите нито един от известните антиоксиданти не е способен да разруши над 90 процента от туморните клетки. Смята се, че ракът се ликвидира от определено съчетание на вещества, съдържащи се в малината.

Доскоро учените предполагаха, че само някои сортове от червените ароматни плодове убиват рака. Изследователите обаче установиха, че това не е така. С тумора се справя всеки сорт малина.

Според лекарите малините са особено полезни в борбата с рака на устната кухина, гърлото и дебелото черво. Освен това са с много ниско съдържание на калории.

В 100 грама от плодовете има едва 46 калории. За да са максимално полезни, е много важно да са свежи и пресни. Плодчетата трябва да са със закръглена форма, сухи и без плесен по повърхността.

В хладилник те могат да се съхраняват не повече от един ден.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.