iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

За една година депутатите харчат 630 000 лв. за парно и вода

За една година депутатите харчат 630 000 лв. за парно и вода 02_1425130066

Парното и водата на депутатите за една година струват 630 000 лв. Това става ясно от откритите от главния секретар на Народното събрание процедури по избор на доставчик на доставка на топлоенергия и водоснабдителни и канализационни услуги за нуждите на имотите на парламента.

Процедурите ще се осъществят чрез пряко договаряне, тъй като доставчиците на услугите се явяват монополисти.

От заданието на обществената поръчка за доставка на топлоенергия става ясно още, че НС ще плати до 950 000 лв. (1 140 000 лв., с ДДС) за "топлото" на депутатите в сградите на пл. "Народно събрание" и на пл. "Княз Александър I", пише БГНЕС.

В сметката влизат и 164 ведомствени апартамента, които депутатите от страната ползват за живеене в рамките на мандата си. Жилищата са в кварталите "Изток", "Лагера", "Красно село", "Витоша", "Подуяне", "Мотописта", "Овча купел", "Люлин" и центъра. За целта НС ще сключи договор с "Топлофикация-София" за срок от две години.

Става ясно още, че НС ще плати до 100 000 лв. (120 000 лв., с ДДС). Освен за водата на сградите на парламента в София, в сметката влиза сметката за вода и за почивната станция на НС във Велинград. За целта НС ще сключи договори със "Софийска вода" и "ВКТВ"-Велинград за срок от две години.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

30-Март-2016

31-Март-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.