iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жените живеят най-добре в Дания

Жените живеят най-добре в Дания 01_1453475742

Дания е най-добрата страна на живот за жените, а България заема 30-ото място сред 60 проучвани държави. Това показва ново изследване на американската медийна компания The US News and World Report , цитирано от британския в. „Индипендънт“. Любопитно е да се отбележи, че в класацията ултраконсервативната Саудитска Арабия, която многократно е критикувана за отношението си към жените, заема по-предна позиция от нас.

Класацията е базирана на мнението на 7000 жени от 60 държави, които трябвало да оценят качеството си на живот, нивото на личната си сигурност, равенството на половете, равенството на дохода и други критерии. Заедно с Дания в челната десетка попадат още Швеция, Канада, Холандия, Нова Зеландия, Германия, Великобритания, Люксембург и Австрия. Според изследователите първото място на Дания се дължи на щедростта по отношение на социалните грижи в страната. Освен почти безплатните си здравни грижи и образователна система Дания предлага майчински помощи, базирани на дохода, както и политика за родителски отпуск, който е „един от най-гъвкавите в ЕС“. България се нарежда на 30-о място. От балканските държави най-висок резултат има Гърция, която заема 21-во място.

Освен класацията за най-добро място на живот за жени The US News and World Report включва и още няколко класации като „Най-добра държава за учене в чужбина“, „Най-добро място за "зелен начин" на живот“. В почти всички от тях България се нарежда във втората половина на списъците, т. е. след 30-ото място. Най-добър резултат имаме в класацията за най-прозрачни държави, където сме поставени на 23-о място. Най-лош резултат имаме в класацията за най-влиятелни държави, където сме 55-и.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.