iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Жирафите в Африка намаляват

Жирафите в Африка намаляват 12_1417777600

"Дискавъри Ченъл" съобщи, че популацията на жирафите в Африка е намаляла с около 40% за 15 години. Това информира Фондацията за опазване на жирафите.

Директорът на организацията д-р Джулиан Фенеси, сподели пред Ей Би Си Нюз: "Това е едно тихо изчезване", отбелязвайки, че
броят на жирафите през последните 15 години е спаднал от 140 хил. до 80 хил. екземпляра.

Това е като познат рефрен за много животински видове – популацията на жирафите рязко е намаляла поради загуба на местообитанията им, прекомерния лов и бракониерството, предава vesti.bg.

Жирафи живеят в 21 държави, но за съжаление, кожата им се използва за създаването на дрехи, а в страни като Танзания вярват, че яденето на части от животното може да лекува СПИН.

Ловците пък могат много лесно да печелят пари от месото на жирафите.

Носорозите и слоновете обират по-голямата част от вниманието при усилията за опазването на видовете, така че защо се говори за "тихо" изчезване? Експертите предполагат, че това се случва, тъй като жирафите имат постоянно присъствие в живота ни и започваме да си мислим, че има изобилие от тях.

"Жирафите са навсякъде. Погледнете детските книжки, които са пълни с тях, има ги в почти всеки зоопарк.

Te са лесно забележими, което ви кара да мислите, че не трябва да се притеснявате за тях", казва Дейвид О'Конър, водещ изследовател в Института за опазване на животните към зоопарка в Сан Диего.

Групи като Фондацията за опазване на жирафите се надява, че като бие тревога за тежкото положение на приятните гиганти, това ще накара африканските нации да погледнат към тях и да предприемат по-строги мерки за опазването им.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

24-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com